Workshops

Exclusive Workshops

RESTful Web Service with Spring Boot by Accenture

Ο Γιάννης Κορμαρής εργάζεται ως Application Development Specialist στον τομέα των Financial Services της Accenture. Είναι κάτοχος Πτυχίου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), ενώ επιπλέον είναι κάτοχος διπλώματος C2 σε Αγγλικά και Γαλλικά. Έχει 10 χρόνια προϋπηρεσίας ως Software Engineer και Architect πάνω σε συστήματα και εφαρμογές του Χρηματοπιστωτικού χώρου, του τομέα των Τηλεπικοινωνιών καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξειδικεύεται σε τεχνολογίες που ανήκουν στο οικοσύστημα της JAVA και κατέχει πιστοποιητικό Software Maintainability για Java από την SIG.

Το workshop θα παραθέσει:
Γιάννης Κορμαρής, Application Development Specialist at Accenture

Προϋποθέσεις: Βασικές Γνώσεις Java
Θα χρειαστείτε: laptop με εγκατεστημένο πρόγραμμα προγραμματισμού σε γλώσσα Java

Εκτιμώμενη Διάρκεια : 2 ώρες

Έργα Υποδομής Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Περιγραφή: «Παρουσίαση Τοξωτής Γέφυρας Τσακώνας Πελοποννήσου και λοιπών έργων Υποδομής του Ομίλου»

Θεματολογία: «Γεωλογικές συνθήκες - κατολίσθηση, επιλογή λύσης, ανάπτυξη τρόπου κατασκευής της γέφυρας, κατασκευαστικές δυσκολίες.  Σύντομη ανάπτυξη και των άλλων έργων υποδομής του Ομίλου».

Το workshop θα παραθέσουν:
Νικόλαος Χ. Ντονάς, Πολιτικός Μηχανικός
Ναταλία Σκρινή, Μεταλλειολόγος Μηχανικός – Μηχανικός Συγκολλήσεων
Κωνσταντίνος Τσαρνάς, Μηχανικός Περιβάλλοντος.

Προϋποθέσεις: Καμία

Εκτιμώμενη Διάρκεια : 2 ώρες

General Workshops

“Βήματα για σωστό βιογραφικό και επιτυχημένη συνέντευξη & ReGeneration at a Glance & the “Hire Character-Train Skill” paradigm"

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα workshop με διπλή θεματική που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Chania Career Day 2018 από τον Κωνσταντίνο Κίντζιο και τον Βασίλειο Λ. Βέλκο.

Ο κ Βασίλειος Βέλκος είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science (B.S.) ως Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι επίσης συστηματικός ερευνητής που χρησιμοποιεί Προγραμματισμό από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά.
Μπορεί να ανατρέξει σε μια 12ετή εμπειρία στην πρόσληψη προσωπικού υψηλής ποιότητας και τα τελευταία 7 χρόνια ειδικεύτηκε στον τομέα της πληροφορικής σύμφωνα με το σύνθημα «Το σωστό πρόσωπο για τη σωστή θέση».
Ο Βασίλειος έχει διαχειριστεί περισσότερους από 27.000 υποψηφίους πληροφορικής και έχει δημιουργήσει υπηρεσίες αναζήτησης προσωπικού για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη.
Κατέχει τη θέση του επικεφαλή Σύμβουλου Προσλήψεων Πληροφορικής και Επιχειρηματικού Προϊσταμένου, με σκοπό να κατευθύνει νέους υποψηφίους στην εργασία που ταιριάζει καλύτερα στα προσόντα τους. Οργανώνει επίσης πολυάριθμες εκδηλώσεις και εκπαιδεύσεις για προγραμματιστές και προγραμματιστές και δημιούργησε το πρώτο Hub και την Ακαδημία Προγραμματιστών στην Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος κατέχει περισσότερα από 12 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε τομείς Business Development, Sales, Marketing and Communications, απασχολούμενος σε διάφορους οργανισμούς όπως Embassy of the United States in Greece, Adel/Saatchi&Saatchi, Hellas Online, United States Olympic Committee. Τελευταίος του σταθμός, η θέση του Commercial Relationship Manager στην Boussias Communications, όπου εργάστηκε συνολικά 6 έτη, έφερε επιτυχώς εις πέρας σημαντικά projects και παράλληλη αύξηση της κερδοφορίας, κάθε χρόνο.
Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1982 και σπούδασε Marketing στο DEREE – The American College of Greece, απ’ όπου ολοκλήρωσε και το MBA του (highest distinction). Στα πλαίσια της επιμόρφωσής του πιστοποιήθηκε με Diploma in Executive Coaching & Organizational Development από την IMPACT, με το ανώτατο επίπεδο πιστοποίησης από το Association for Coaching. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Κολεγίου, καθώς και Φοιτητικός Αντιπρόσωπος σε 3 διαφορετικές Ακαδημαϊκές Επιτροπές. Έκτοτε, συμμετέχει ενεργά στο διάλογο των social media, μέσω LinkedIn, Facebook και Twitter, απολαμβάνει την επικοινωνία με τους ανθρώπους και είναι υπέρμαχος του ρητού “The only source of knowledge is experience” του Albert Einstein.
Είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που ως Business Development Director του ReGeneration συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης, στην διακράτηση νέων ταλέντων εντός των συνόρων και φυσικά στο γεφύρωμα των νέων ταλαντούχων πτυχιούχων με εταιρείες που επιθυμούν να επενδύσουν στη νέα γενιά στελεχών.

“Personal Branding”

Ακόμα ένα workshop προς όλους τους φοιτητές από την καλεσμένη μας, επικοινωνιολόγο Αφροδίτη Κραβάρη.

Η Αφροδίτη Κραβάρη είναι επικοινωνιολόγος με master στα Digital Systems (Msc in Digital Systems, ΠΑΠΕΙ) & την επικοινωνία (ΜΑ in Communication & Journalism, University of Cyprus). Με επαγγελματική εμπειρία σε κομβικές θέσεις marketing & management στην πληροφορική & σε digital agencies από το 2010 ως σήμερα, ειδικεύεται στην παραγωγή περιεχομένου και στη digital επικοινωνιακή στρατηγική. Είναι expert των social media, δημιουργεί concepts για customer experiences, ασχολείται με design, με womm, ολοκληρωμένα επικοινωνιακά πλάνα & αρθρογραφεί. Σήμερα είναι Head of Digital & Brands Communication στην Infinitas, η οποία μετά το epixeiro.gr, δημιουργεί το νέο business unit της ως digital agency και προσδοκά να συμβάλλει στο digital transformation των πελατών της.

"How to start a startup"

Workshop με θέμα “How to start a startup” θα διεξαχθεί από τον Χρήστο Γαστεράτο τη διάρκεια του Chania Career Day.

Ο Χρήστος Γαστεράτος τώρα 26 ετών, είναι αναλυτής στο Marathon Venture Capital τα τελευταία 2 χρόνια. Ξεκίνησε να εμπορεύεται μετοχές σε ηλικία 18 ετών, αποκτώντας επαγγελματική πείρα μέσω stop-losses and margin calls. Παρ 'όλα αυτά κατάφερε να δημιουργήσει ένα σημαντικό, υψηλών επιδόσεων χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από μεγάλο αριθμό ιδιωτών επενδυτών. Ο Χρήστος έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Αμέσως μετά τις σπουδές του, αποπειράθηκε να δημιουργήσει μια δευτερογενή αγορά για μη εισηγμένες εταιρείες στα πρότυπα του Second Market ©. Ωστόσο, το project δεν κατάφερε να βγει στην αγορά. Λίγο αργότερα, εντάχθηκε στο Marathon Venture Capital για να βοηθήσει στην συγκέντρωση κεφαλαίων. Σήμερα, ο Χρήστος είναι επιφορτισμένος με ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων, όπως η διαχείριση ροής επενδυτικών πλάνων και η παροχή βοήθειας στις εταιρείες χαρτοφυλακίου.

"Επιχειρηματικότητα και καινοτομία"

O Γεώργιος Σαρρής, Οικονομολόγος με Μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ με διδακτική εμπειρία σε θέματα Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού.
Από το 2002 έως σήμερα είναι Διευθυντής του  Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων). Έχει διατελέσει στην ΕΕΔΕ και Συντονιστής Ενεργειών Κατάρτισης και έχει πολυετή εμπειρία ως υπεύθυνος έργου σε πληθώρα αυτοχρηματοδοτούμενων (Μεταπτυχιακά, Πιστοποιούμενα κ.α.) και επιδοτούμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Γνώστης της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου μας δεδομένου ότι εκτός των σπουδών έχει απασχοληθεί επαγγελματικά σε μεγάλο Τουριστικό Οργανισμό της Κρήτης (Le Grand Travel Bureau S.A) ως Sales Executive και μέλος του Δ.Σ. Στο παρελθόν έχει διατελέσει και μέλος Δ.Σ. Χρηματιστηριακής εταιρίας
Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά και άριστα Ιταλικά (Απόφοιτος Ιταλικού Α.Ε.Ι.) και έχει έντονη κοινωνική και εθελοντική δράση (Πρόεδρος εν ενεργεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας και τεως Γεν. Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

"DataWarehouse as core component of Business Intelligence: Data is no longer a commodity" by Accenture

A holistic and industry-wide experience will be introduced to familiarize and expose to all the key concepts and applications of BI & Data Warehouse. Effective overview in Data Warehousing and Business Intelligence techniques will take place covering concepts like DWH Architecture & Components, Data Modeling, Data Normalization, Metadata, Data Cleansing, Data Granularity, ETL Landscape.

Accenture steps up to connect the right people, technology and the right data to impact operations, growth and risk mitigation. Data is now front and center.

Βρείτε το βιογραφικό του εισηγητή εδώ.

"Career Advising" by ΟΤΕ

Στο Workshop θα καλύφτουν τα ακόλουθα θέματα:

  • Σύντομη περιγραφή της εταιρείας
  • Νέες τάσεις και προκλήσεις
  • Νέες δεξιότητες
  • Διαδικασία επιλογής στελεχών
  • CV – Χρήσιμες συμβουλές
  • Interview - Χρήσιμες συμβουλές