Το Chania Career Day (CCD), που διοργανώνει ο σύλλογος BEST Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποτελεί μια διημερίδα σχετική με τις ευκαιρίες καριέρας και επαγγελματικής αποκατάστασης και έχει ως θεματική το Brain Drain στην Ελλάδα. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 24-25 Μαΐου 2018 στους συνεδριακούς χώρους του Akali Hotel (Παρ.5η Κισσάμου 55, Χανιά).

O BEST είναι ο μεγαλύτερος πανευρωπαϊκός φοιτητικός οργανισμός μηχανικών. Με εθελοντικό, μη πολιτικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δραστηριοποιείται σε 33 χώρες με 95 τοπικά γραφεία σε Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Τα ενεργά μέλη του οργανισμού ξεπερνούν τα 3.300 και αλληλεπιδρά με περισσότερους από 1.700.000 φοιτητές. Τα κύρια πεδία δράσης του είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των φοιτητών μηχανικών σε ακαδημαϊκά θέματα και μη.  

Το τοπικό γραφείο Χανίων, στοχεύει στη ανάπτυξη των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 100 δράσεις στα 24 χρόνια λειτουργίας του. Παράλληλα προωθεί και στηρίζει τις λειτουργίες του οργανισμού σε διεθνές επίπεδο.

Η Ημέρα Καριέρας του BEST Chania διοργανώθηκε για πρώτη φορά κατά τα έτη  2011 και 2012. Η δράση πραγματοποιήθηκε ξανά τον Απρίλιο του 2015 με την επωνυμία BEST Career Day 2015 στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, ξεπερνώντας τις 400 συμμετοχές  από όλη την Ευρώπη. Το 2017 επαναλήφθηκε επιτυχώς ως Chania Career Day (CCD) και φέτος επιστρέφει σε μια προσπάθεια να καθιερωθεί στην  κοινωνία των Χανίων τα επόμενα χρόνια ως θεσμός.

Σκοπός της διημερίδας είναι  να φέρει κοντά τους φοιτητές μηχανικούς με τις εταιρίες και τα πανεπιστήμια, στοχεύοντας στην ανάδειξη των ευκαιριών καριέρας και της μετεκπαίδευσης των φοιτητών. Το κεντρικό θέμα συζήτησης του φετινού CCD είναι το Brain Drain στην Ελλάδα, όπου καλεσμένος ομιλητής - εισηγητής είναι ο κ.Βασίλειος Βέλκος, πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι συμμετέχοντες της διοργάνωσης είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, καθώς και απόφοιτοι μηχανικοί. Η συμμετοχή αυτών αφορά διάφορες ειδικότητες όπως αυτές των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Χρήσιμες Πληροφορίες

icon-calendar-128  Ημερομηνίες:  24 - 25 Μαΐου 2018

location-512  Τοποθεσία Akali Hotel Chania

users-512  Συμμετέχοντες: Φοιτητές/Απόφοιτοι Πολυτεχνείου Κρήτης και Εταιρίες

countdown-icon2  Λήξη Αιτήσεων: 18 Μαΐου 2018, 23.59

15507  Κόστος συμμετοχής φοιτητών/αποφοίτων: Δωρεάν

  Ιστοσελίδα εκδήλωσης: best.tuc.gr/ccd

CCD on Social Media

Share This:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *