Τι είναι ένα BEST event για τους φοιτητές;

Κατά τη διάρκεια του έτους, ο BEST διοργανώνει διάφορα events στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές των πανεπιστημίων που έχουν σύλλογο BEST. Με τη συμμετοχή στις δραστηριότητες αυτές οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα για μια διεθνή καριέρα, να δημιουργήσουν καινούριες φιλίες, να βελτιώσουν το επίπεδο των αγγλικών τους και φυσικά να διασκεδάσουν! Κάθε BEST event αποτελείται από 20 έως 30 φοιτητές τεχνολογικού υπόβαθρου οι οποίοι έχουν κάτι κοινό: θέλουν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, διαφορετική από την καθημερινότητα της φοιτητικής ζωής!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα BEST events παρακάτω:

BEST Courses 

Θέλεις να αποκτήσεις επιπλέον ακαδημαϊκές γνώσεις, καθώς και αξέχαστες εμπειρίες ταξιδεύοντας σε πανεπιστήμια της επιλογής σου σε όλη την Ευρώπη; Κάθε χρόνο, κάθε ένα από τα 97 πανεπιστήμια που υπάρχει ο BEST διοργανώνει ακαδημαϊκά σεμινάρια που αφορούν κάποιο συγκεκριμένο τεχνολογικό τομέα, με σκοπό να παρέχουν γνώση και να αναπτύξουν τις δεξιότητες των συμμετεχόντων.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ακαδημαϊκών σεμιναρίων που διοργανώνονται από τον BEST :

Σεμινάρια τεχνολογίας
Διεύρυνε την επαγγελματική σου γνώση σε ένα συγκεκριμένο τεχνολογικό πεδίο, που αφορά σύγχρονες τεχνικές εφαρμογές τεχνολογίας και τα τελευταία ερευνητικά επιτεύγματα.

Σεμινάρια στην Εφαρμοσμένη Μηχανική
Σου δίνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις τις θεωρητικές σου γνώσεις στην πράξη, δουλεύοντας σε ομάδες και λύνοντας ορισμένα προβλήματα σε συγκεκριμένο χρόνο.

Σεμινάρια για επαγγελματικές δεξιότητες
Σου παρέχουν γνώση σε αντικείμενα όπως μάρκετινγκ, οικονομικά κτλ, καθώς και αναπτύσσουν τις προσωπικές σου δεξιότητες που συνδέονται με εργασιακές μεθόδους, τεχνικής επικοινωνίας, project management και άλλα soft skills.

Τα BEST Courses είναι εποχιακά events, οπότε με βάση την εποχή που πραγματοποιούνται, υπάρχουν :

  • Τα χειμερινά σεμινάρια
  • Τα εαρινά σεμινάρια
  • Τα καλοκαιρινά σεμινάρια
  • Τα φθινοπωρινά σεμινάρια

Κατά τη διάρκεια του course, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν διαλέξεις (στα αγγλικά) από καθηγητές του τοπικού πανεπιστημίου ή από ειδικούς στο αντικείμενο του σεμιναρίου, επισκέπτονται εταιρείες, βιομηχανικά εργοστάσια ή ερευνητικά ινστιτούτα και συμμετέχουν στην επίλυση πραγματικών επιχειρησιακών προβλημάτων. Στο τέλος του σεμιναρίου, υπάρχει ένα είδος αξιολόγησης (εργασία, παρουσίαση, γραπτή/ προφορική εξέταση) η οποία είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για να λάβουν οι συμμετέχοντες τα πιστοποιητικά τους. Η διάρκεια του σεμιναρίου κυμαίνεται από 7 έως 14 ημέρες και εκτός από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα υπάρχουν και ξεναγήσεις στην πόλη, παιχνίδια και εκδρομές που θα μυήσουν τους συμμετέχοντες στην κουλτούρα της χώρας που τους φιλοξενεί.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στα 94 πανεπιστήμια όπου υπάρχει σύλλογος BEST και δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν έχουν 20-30 φοιτητές που σπουδάζουν στα συγκεκριμένα πανεπιστήμια. Με μέγιστο κόμιστρο αυτό των 45 ευρώ, ο BEST παρέχει στους συμμετέχοντες τη διαμονή, τη διατροφή και τη μετακίνηση τους στις διαλέξεις και σε όλες τις δραστηριότητες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά σεμινάρια και τις ημερομηνίες, επισκεφθείτε την κεντρική σελίδα του BEST παρακάτω:

Λίστα Season Courses

BEST Chania – Καλοκαιρινό Ακαδημαϊκό Σεμινάριο

Έχει καθιερωθεί, o BEST Chania να διοργανώνει ένα καλοκαιρινό ακαδημαϊκό σεμινάριο κάθε χρόνο, που γίνεται μετά από την καλοκαιρινή εξεταστική και διαρκεί περίπου 10 ημέρες.