Ο BEST Chania με την αμέριστη υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα φιλοξενήσει φέτος τον τοπικό διαγωνισμό στη μηχανική για τους φιλόδοξους φοιτητές και μέλλοντες μηχανικούς στο κτίριο Επιστημών, το διήμερο 3-4 Μαρτίου.

Οι φοιτητές μηχανικοί θα έχουν την ευκαιρία, συμμετέχοντας σε τετραμελής ομάδες και εφόδια τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα και την αποδοτική συνεργασία, να διαγωνιστούν στους παρακάτω τομείς :

  • Επιχειρησιακό Πρόβλημα: Το Σάββατο 3 Μαρτίου οι φοιτητές θα κληθούν να βρουν λύση σε ένα πραγματικό επιχειρησιακό πρόβλημα με καθορισμένα δεδομένα.
  • Πρόβλημα Μηχανικής Κατασκευής: Την Κυριακή 4 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την σχεδίαση και την δημιουργία μιας καινοτόμου κατασκευής, έχοντας στη διάθεσή τους απλά υλικά.

Οι ομάδες θα διαγωνιστούν σε δεδομένες και ισάξιες συνθήκες (περιορισμένος χρόνος, δεδομένα υλικά), με σκοπό να εξασκήσουν και να αναπτύξουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις δεξιότητες που απαιτούνται από ένα μελλοντικό μηχανικό, πάνω σε σύγχρονα τεχνικά προβλήματα. Κριτήρια αξιολόγησης για την εύρεση βέλτιστης λύσης αποτελούν η καινοτομία, η αποδοτικότητα και η διαχείριση των διαθέσιμων πόρων .

Δήλωσε συμμετοχή με την ομάδα σου (3 με 4 άτομα) εδώ μέχρι τις 16/2.

Οι δύο νικήτριες ομάδες (μία από κάθε τομέα) θα συμμετέχουν στο επόμενο επίπεδο του διαγωνισμού, στον πανελλήνιο γύρο, που θα διεξαχθεί το Μάιο στην Θεσσαλονίκη. Εκεί οι νικηφόρες ομάδες από τα Χανιά θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες ομάδες του Εθνικού Μετσoβίου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ιστοσελίδα διαγωνισμού: best.tuc.gr/ebec

Χρήσιμες Πληροφορίες

icon-calendar-128  Ημερομηνίες 3 - 4 Μαρτίου 2018

location-512  Τοποθεσία: 1ος όροφος, Κτίριο Επιστημών, Πολυτεχνείο Κρήτης

users-512  Συμμετέχοντες: Φοιτητές Π. Κ.

countdown-icon2  Λήξη αιτήσεων: 16 Φεβρουαρίου 2018, 23.59

15507  Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

  Ιστοσελίδα εκδήλωσης: best.tuc.gr/ebec

Share This:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *