Είσαι φοιτητής/τρια μηχανικός και σου αρέσουν οι προκλήσεις;

Για ακόμη μία χρονιά ο φοιτητικός σύλλογος  BEST Chania, με την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης, διοργανώνει τον Τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικής EBEC (European BEST Engineering Competition). Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14-15 Μαρτίου στο Κτίριο Επιστημών.

Αν είσαι φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και θέλεις να ξεδιπλώσεις την δημιουργικότητα και τις γνώσεις σου πάνω στη μηχανολογία αυτή είναι η ευκαιρία σου!

O διαγωνισμός χωρίζεται σε δύο κατηγορίες και ο κάθε φοιτητής έχει δικαίωμα επιλογής. Οι κατηγορίες είναι οι εξής: 

1.Case Study: Αφορά την εύρεση βέλτιστης λύσης ενός θεωρητικού προβλήματος, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα δεδομένα και αξιολογώντας τα με σαφή κριτήρια.

2.Team Design: Σχετίζεται με τη δημιουργία μιας κατασκευής με απλά υλικά δίνοντας έμφαση στην πρωτοτυπία και την λειτουργικότητα της.

Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων και θα κληθούν να θέσουν σε εφαρμογή τόσο τις γνώσεις τους στη μηχανική όσο και τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία. Στόχος είναι η ανάδειξη βέλτιστης λύσης από άποψη αποδοτικότητας, καινοτομίας αλλά και ελάχιστου κόστους σε ένα πλαίσιο ομαδικότητας, ευελιξίας αλλά και ευγενούς άμιλλας.

Οι δύο ομάδες που θα προκύψουν από τον τοπικό γύρο (μια από κάθε κατηγορία), θα προκριθούν στον Εθνικό Διαγωνισμό Μηχανικής (EBEC Greece) που θα διεξαχθεί και αυτός στα Χανιά τον Μάιο. Τέλος, οι ομάδες που θα προκριθούν από εκεί, θα έχουν την δυνατότητα  να συμμετάσχουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μηχανικής που θα διεξαχθεί στην Βαρσοβία τον Ιούλιο.

Αν θες να διεκδικήσεις τον τίτλο του Καλύτερου Μηχανικού στην Ευρώπη, άδραξε την ευκαιρία και δήλωσε συμμετοχή στον τοπικό γύρο του EBEC!!!

Για περισσότερες πληροφορίες:

site: best.tuc.gr/ebec/

Facebook: BEST Chania Πολυτεχνείου Κρήτης

EBEC Chania / Διαγωνισμός Μηχανικής 

Instagram: bestchania 

Γραφείο : Αίθουσα B2.104 (κυλικείο ΜΠΔ)

Κύριος Διοργανωτής Διαγωνισμού (Σωτήρης Κάββουρας): 6956688252 

Share This:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *